Muškarcima će ovo biti drago: POZNATI DOKTOR SOLAKOVIĆ SAVJETUJE- Evo kako da piješ PIVO, a da se ne udebljaš! Savjeti zlata VRIJEDNI!

0

Poznato je da je pivo jedno od omiljenih pića mnogih ljudi, posebno muškaraca na svijetu, pa je tako i u ovim našim balkanskim krajevima u kojima, muškarci većinom, svakodnevno uživaju u pivu, a nekako je to posebno često u ljetnim danima, kada su povišene temperature, jer pivo zna baš lijepo da osvježi, posebno kada je lijepo hladno. Zbog toga je poznato doktor u regiji Emir Solaković dao savjete koji će mnogima biti zlata vrijedni, a to je kako da u isto vrijeme pijete pivo i da se ne gojite

Prema doktoru, prije svega, pivo ne treba piti između dva obroka i nikako na prazan želudac, a još je i dodao: “Ti ne pij pivo između jela i nikad na prazan želudac. Piva treba piti vrlo malo jer ne sadrži samo alkohol, već i maltozu, ugljikohidrat vrlo visoka glikemijskog indeksa (GI-a) 110! I to je maksimalna vrijednost šećera.”, piše na zvaničnoj Fajsbuk stranici dr Solakovića. Osim toga, u svome izlaganju je napisao i ovo: “Kad Ti pivo popiješ između obroka ili prije nego pojedeš međuobrok koji sadrži bjelančevine i mast, izaziva gojaznost, naročito stomaka. Ako se ne možeš odreći piva, možeš popiti 1 dl pred kraj svakog glavnog obroka (ručka ili večere) ali Tvoj pokušaj da smršaš bit će mnogo uspješniji ako možeš da se odrekneš piva.”

Još nešto je dodao , a to je da svi treba da zapamte da pivo u sebi ima mnogo šećera koji se lako pretvara u masne naslage, ali je i rekao da se može popiti 0,33 piva uz glavni obrok, a da se pri tome ne ugojimo.

 

 

Preporučujemo