Novo

Mozgalica: Koliko konja vidite? Broj otkriva da li ste radnik ili direktor: Ako ih vidite više od 10, blago vama!

Jedan od pet najvažnijih čula čovjeka je vid.

Ne samo da su oči “ogledalo duše”, nego su i način na koji svaki pojedinac vidi svijet oko sebe.

Pravila igre su slijedeća:

1. Prvo pogledajte sliku na sekundu ili dvije i prebrojte konje.

2. Nakon toga, provjerite koji ste tip ličnosti prema broju konja koji ste zapazili.

1. Vidite samo jednog konja

Tip ste osobe koju više zanima velika slika i lakše percipirate cijelu priču nego neke njene detalje. Vi stvari, probleme ili rješenja vidite u njihovoj potpunosti, ne gubeći vrijeme na bilo kakvu analizu detalja. Vi odlučujete brzo i jednostavno.

Ovake kvalitete se traže u upravnim firmama i vi biste bili odlični u stvaranju strategija i odlučivanju s obzirom da ste sposobni sagledati stvari “spolja”, a u svojoj glavi već vidite što se događa pet ili šest koraka unaprijed. Iako su ove kvalitete veoma poželjne, nemojte nikada prestati da radite na sebi. Ove kvalitete povežite sa znanjem i iskustvom i postat ćete izuzetno poželjan poslovni “paket”.

2. Vidjeli ste između pet i deset konja

U vama se prosto nazire perfekcionizam. Nikada ne uzimate stvari zdravo za gotovo i posvećeni ste onim pravim stvarima koje imaju veliki uticaj na vaš život u cjelini.

Odlučujete na temelju informacija kojim raspolažete, intuitivno, ali vrlo razumno. Uprkos vašoj razumnosti, vaš način rada zna biti vrlo opasan, za vas i za vašu okolinu. Ali ovo vas ne usporava, nego vas direktno usmjerava prema vašim ciljevima. Vaš najveći problem koji imate je što nemate dobar sastav rada.

Nastavak teksta možete pročitati na linku OVDJE.

Oglasi – Advertisement