Novo

Možete li se ZARAZITI koronom, dok se kupate u moru? Hmmmm, doktorica DALA zanimljiv odgovor..

Konačno danas imamo nekoliko vrlo lijepih vijesti i informacija za sve one koji ove godine planiraju otići na more, pa čak i za jedan vikend. 

Puno je ljudi u velikoj dilemi obzirom da su informacije koje se mogu pronaći u medijima više nego podijeljene. Neki kažu da more nije sigurno, dok drugi kažu pak da jest.

Virus koji trenutno hara svijetom uopće nije bezopasan virus i vjerujemo da se svi plaše da bi se slučajno od njega zarazili. Danas vam prezentiramo samo jedno stručno mišljenje o ovom pitanju, ovim vrlo osjetljivim temama. Na ovo i više nego nejasno pitanje odgovorila je Diana Ninković, epidemiologinja iz splitske Opće bolnice, jer je ovo pitanje koje zbunjuje većinu ljudi. Kapi u more predstavljaju samo potencijalnu opasnost od koronavirusa.

Djeca koja se igraju u plićaku i gutaju vodu mogu se vrlo lako zaraziti virusom ili dobiti infekciju, ali nema šanse da se zaraze koronavirusom dok plivaju. Koronavirus je novi virus, ali nije toliko opasan da bi se mogao prenijeti vodom i kapljicama. Ponovila je ono što je većina liječnika rekla, a to je da se to može prenijeti u zatvorenom prostoru samo ako ste u direktnom kontaktu sa zaraženom osobom.

Prema njenim riječima, bazen je više nego dobra opcija, jer hlor koji se ulijeva u unutrašnjost ubija čestice koronavirusa, a vi ste više nego sigurni, tvrdi ovaj vrlo cijenjeni liječnik. Ipak, ako ne držite distancu na plaži i ne nosite zaštitnu masku, onda ste sigurno u velikoj opasnosti da se zarazite ovim opakim virusom. Jeste li planirali otići na morska odredišta ove godine? Pišite nam ..

Oglasi – Advertisement