“MOŽDA NEĆU BITI ŽIVA KAD NAŠ SIN POĐE U ŠKOLU”: Jelena Tomašević PROGOVORILA o teškoj bolesti koju ima! (FOTO)

0

Prošli smo kroz jedno teško razdoblje sa pandemijom COVID-19 koje nas je posjetilo da je zdravlje zaista najvažnije i da se treba čuvati koliko je moguće. Nažalost, postoji mnogo neobičnih bolesti i zdravstvenih komplikacija koje je teško predvidjeti i za koje još ne postoji konkretan lijek ni način borbe protiv njih.

Auotimune bolesti su naročito čudne i upitne jer su to stanja u kojima tijelo napada samo sebe putem imunog sistema. Ovo izaziva kojekakve komplikacije koje su često doživotne i još se ne zna šta ih tačno izaziva, a često se sumnja na vanjske faktore poput zagađenog zraka, dima cigara i ostalih supstanci.

Iako se ne zna šta tačno izaziva ovakve bolesti, činjenica je da je teško s njima živjeti i mnogo je slavnih ličnosti koje se moraju boriti sa ovim bolestima. Takva je i supruga slavnog košarkaša Dejana Tomaševića. Jelena se već godinama bori s autoimunom bolesti poznatom kao lupus. Ova bolest izaziva razne probleme, a kod nje se pojavila prvi put kao oticanje prstiju nakon što se porodila prvi put. Tad je živjela sa Dejanom u Španiji i doktori su joj dijagnosticirali lupus, a kad su se preselili u Grčku dobila je drugo mišljenje i zvanično su potvrdili da je lupus.

Njeni problemi su tu tek počeli, ali je ona odlučila da bude jaka i da to sve prebrodi bez da uznemiruje svoju porodicu. Dejan je otkrio da je njegova žena toliko jaka da oni nisu ni osjetili njenu bolest, a ako vas zanima više o njenoj borbi s lupusom, čitajte ovdje.

Preporučujemo