Novo

Morate čuti odgovor starice na pitanje zbog čega se nalazi vani u vrijeme zabrane kretanja: U Srbiji je postala hit!

U svakoj zemlji u regionu su zbog širenja pandemije korona virusa na snazi mjere zabrane kretanja stanovništva, pogotovo za djecu i osobe starije od 65 godina.

Skoro cijeli svijet se bori sa istim neprijateljem koji svakim danom uzima sve veći danak. Trenutno je u svijetu preko 700 hiljada oboljelih, a što se tiče regiona najteža situacija je u Sloveniji sa 756 zaraženih.

U toku pandemije mogli smo vidjeti sve i svašta i to iz cijelog svijeta, od toga kako se ljudi zabavljaju u ovakvoj situaciji, odnosno u izolaciji, do toga kako se snalaze otići do prvog najbližeg marketa.

Tako je na internetu osvanuo još jedan video koji nam dolazi iz Srbije. Snimljena je jedna starija gospođa koja je dala potpuno neočekivan odgovor na pitanje zbog čega se nalazi vani u ovakvoj situaciji.

Dakle, nakon što je sugrađaninu odgovorila da se zove Olivera i gdje živi, na pitanje zbog čega boravi vani, rekla je slijedeće:

“Bila sam na času engleskog, kod prijateljice koja ima malo više slobodnog vremena.”

Ako izuzmemo okolnosti koje su trenutno na snazi, na volju i želju za edukacijom u trećoj životnoj dobi, možemo samo reći bravo.

Ipak, bez obzira na sve, čuvajte se i ako ste u rizičnoj grupi nemojte izlaziti van. Shvatite ovu situaciju krajnje ozbiljnom jer da nije, ne bi bile uvedene sve mjere opreza.

Perite ruke toplom vodom i sapunom bar pola minute, a nakon toga ih dobro posušite.

Na nama je da ostanemo u svojim domovima gdje je i najsigurnije, uzmite sebi odmor, a vijesti o novo nastaloj situaciji gledajte najmanje pola sata. Okružite se pozitivom tako što ćete početi sa svojim mislima.

Oglasi – Advertisement