Morat ćete odbaciti ovo ukoliko želite primiti cjepivo za IMUNIZACIJU: Cjepivo koje traži uzdržavanje od jedne stvari DVA MJESECA!!

0

Donijeta je odluka od strane vlade Federacije BiH za kupovinu 350 hiljada doza ruske vakcine “Sputnik V”, čime ta injekcija postaje dominantna za početak procesa imunizacije kod nas. Ono što je zanimljivo jeste da ova vakcina brani konzumiranje alkohola.

Oni koji žele primiti rusku vakcinu protiv koronavirusa “Sputnik V”, moraju dva mjeseca nekako izdržati bez alkohola, to su izjavili šefica službe za zaštitu potrošača i nadzor Rospotrebnadzor Ana Popova, još na početku vakcinacije u Rusiji.

Instrukcije su pokrenute poslije izjave zamjenice premijera Tatjane Golikove da bi građani trebalo da izbjegavaju alkohol i imunosupresive tokom 42 dana, jer se vakcina prima u dvije doze u razmaku od 21 dan.

Prije imunizacije, ne smije se konzumirati alkohol barem dvije sedmice. Oni koji budu primili prvu dozu, moraju se suzdržati od alkohola u naredna 42 dana.

Alexander Gintsburg, voditelj državnog istraživačkog centra Gamaleya, koji je razvio Sputnik V, je nakon ovih komentara izjavio da, iako ne treba uživati u alkoholu prije ili nakon vakcinisanja – Jedna čaša šampanjaca, nikada nikome nije i neće naštetiti.

 

Preporučujemo