MISTERIOZNA KUTIJA IZ JUGOSLAVIJE NAĐENA U ZIDU KUĆE U TORONTU?! Otvorili su je i u njoj našli blago! (FOTO, VIDEO)

0

U jednoj kući u Torontu u njegovom istočnom dijelu u  je pronađena metalna kutija u kojoj su s e nalazili dokmenti koji pripadaju nekome sa područja Jugoslavije. Ona je godinama i decenijama stojala zaboravljena u zidu kuće a pronađena je kada je vlasnica koja je u njoj živjela odlučila da sve rasčisti prije prodaje novim vlasnicima.

Kutija zelene boje je pronađena u ventilacionom otvoru a nju je porodica koja je kupila kuću dala komšinici Nensi Traskot jer je mislila da bi ona mogla znati kome pripada. O cijelom slučaju je i kanadska televizija napravila prilog a Nensi je rekla da ne može da pročita dokumente jer su pisani na jugoslovenskom jeziku.

Ipak jedan dokument joj je odmah privukao pažnju a radi se o tapiji nad pomenutom kućom koja datira iz 1950. godine i ona je odlučila da pronađe potomke ljudi koji su tu nekada živjeli jer je smatrala da bi ih interesovao sadržaj male metalne zelene kutije. Tako je pronašla ime Nikole Pavelića i uspjela je da kontaktira njegovu kćerku Mendi koja je nakon susreta sa Nensi rekla da nije ni znala da ova dokumenta postoje.

Ona se sastala sa Treskotovom u ponedeljak i tada je Nensi dala Mendi kutiju sa dokumentima koji su pripadali njenom ocu Nikoli Paveliću kojije rođen 1903. godine i koji je emigrirao u Kanadu 1929. godine. Tu se nalazila njegova krštenica kao i dozvola za brak i papiri  o naturalizaciji kada je emigrirao u Kanadu. Njegovoj pordici je jako drago što su došli u posjed ove kutije koaj sadrži dio njihove prošlosti.

Preporučujemo