MISLILI SU DA JE LUD, A ZAPRAVO OVI BROJEVI KRIJU VELIKU TAJNU: Evo zašto je Nikola Tesla bio opsednut ciframa 3, 6, 9!

0

O jednom od najgenijalnijih umova koji je postojao na ovoj planeti Nikoli Tesli se u našoj regiji s vremena na vrijeme vide žučne rasprave ali ne zbog njegvovih otkrića koja su svijet učiila mogo boljim i naprednijim, nego zbog njegoovg porijekla.

Kvaka je u tome da je Tesla po nacionalnosti bio Srbin koji je rođen u Hrvatskoj pa ga sada svojataju i jedna i druga strana iako je Nikola bio stanovnik planete. On je bio po mnogima čudak koji je imao genijalan um a bio je opsjednut brojem tri i nije jedini naučnik koji je po tome poznat pa je tako i Dante Aligijeri  broj tri smatrao božanskim.

Nikola je bio opsjednut ovim brojem kao i onima koji su djeljivi sa njim a to su brojevi šest i devet. On je smatrao da se među ova tri broja krije tajna koja otključava cijeli svemir. Tesla je čak i izračunao čvorove koji postoje oko planete zemlje i svi oni su imali veze sa brojevima 3,6 i 9. Matematika je egzaktna nauka i univerzalni jezik jer gdje god da se nalazite 1+2 će kao rezultat imati broj tri.

Postoje neki obrasci koji se ponavljaju u prirodi a koji se mogu matematički objasniti kao što su Zlatni presjek i Sveta Geometrija i dokazano je i da se ćelije razvijaju po šablonu dupliraja brojeva. Tesla je bio toliko opsjednut brojem tri da je uvijek tri puta prao ruke, tri puta je obilazio oko zgrade prije nego bi ušao u nju. Poznato je da je u Njujorku živio u hotelima ali je uzimao samo sobe čiji je broj bio djeljiv sa 3. Ostatak pročitajte ovdje.

Preporučujemo