MILIONI SU OVO VIDELI! Medicinska sestra je mislila da niko ne vidi šta radi deci, a onda je jedna majka okrila

0

Danas veliki broj osoba na društvenim mrežama iznosi svoja mišljenja ali i iskustva i vrlo često neki postovi postanu viralni kao što je slučaj sa ovim o kojem dans pišemo. Njega je objavila žena po imenu Šelbi koja sA svojim mužem Džonatanom ima malu kćerku Sofi koja ima dvije godine i bori se za život.

Naime ona je imala problema sa disanjem i njena majka je mislila da je u pitanju alergija ali kada je jedne noći prestala da diše jedva su na vrijeme stigli do bolnice i postavljena je dijagnoza teške bolesti na limfnim čvorovima i ona je nekoliko mjeseci primala agresivnu hemotreapiju zbog koje je prestala i da hoda i da govori a sada je na pripremi za transplataciju matičnih ćelija jer se upskos liječenju njena bolest i dalje širi.

Šelbi je na Fejsabuku napravila i stranicu pod nazivom Sophie The Brave na kojoj dijeli njihova iskustva iz bolnice a post o medicinskim sestrama koji je napisala je vrlo brzo postao viralan. Ona je naime napisala kako je pošto je stalno u bolnici sa svojom kćerkicom primjetila kako medicinske sestre požrtvovano rade svoj posao i kako nose pune ruke lijekova i ostalih potrpština za male pacijente dok im telefoni koje imaju za hitne slučajeve stalno zvone.

Ona se zahvalila svima njima koje svako dijete pomiluju po ćelavoj glavici jer su izgubili kosu od liječenja, zato što roditeljima strpljivo objašnjavaju doktorske dijagnoze i tješe ih kada je situiacija teška. Šelbi je sestre uporedila sa Isusom jer oni ni njihova djeca bez njih ne bi mogli da preguraju nijedan dan. Ostatak njene objave pročitajte ovdje.

Preporučujemo