MILAN I NADA NAPRAVILI KUĆU OD SLAME za koju ne plaćaju nijedan račun: Cela Srbija želi da je vidi! (FOTO)

0

Milan i Nada Đupovac su do prije pet godina živjeli u Šapcu gdje su imali svoj stan ali kako kažu u zgradi su se nalazili i kafići i bilo je jako bučno. Zato su došli na ideju da u jednom obližnjem selu naprave sami starisnku kuću i to onako kako se radilo prije stotinu godina od blata i slame.

Oni su zajedno sa svojom djecom počeli da žive u svojoj zdravoj kući  a njihova ideja je oduševila cijelu Srbiju i sve je interesovalo kako izgleda unutrašnjost kuće. Kuća ima 120 kvadrata a ovaj mladi bračni par je izgradio svojim rukama i uz pomoć svojih prijatelja. Za njenu izgradnju su izdvojili 20 hilajda eura a započeli su je praviti prije pet godina.

Kako danas kažu bilo je puno šaljivih komentara pa su ih neki pitali da li to kopaju bazen dok su drugi tvrdili da je čak i u bajkama najpametnije prase pravilo kuću od cigle a ne od blata i slame ali su njih dvoje bili sigurni da ne griješe jer su baš ovakve kuće koje su pravili  naši preci preživjele vjekovima. Svi koji uđu u njihovu kuću prvo primjete da se u njoj lako diše a prvi utisak je da pored toga što je izgrađena od prirodnih materijala je svjež vazduh koji prolazi kroz zidove.

Nada koja je po struci farmaceut i Milan koji radi kao profesor fizičkog vaspitanja u oovj kući žive sa svoje troje djece a uselili su se u nju početkom 2018. godine. Oni su krov napravili pod uglom od 45 stepeni tako da se niz njega slijevaju i kiša i snijeg. Temelj kuće je ravan što je tokom gradnje izazivalo veliko čuđenje i svi koji su vidjeli su se pitali zašto on nije trakast kao kod svih klasičnih kuća. Ostatak pročitajte ovdje.