Novo

Mijenjate li frizure nakon raskida? Psiholozi otkrili da li je to dobar il loš potez!

Raskid nikome ne pada lahko, jer sa njim se osjećamo praznim i emotivnim.

Mnogi u tim situacijama utjehu traže slatkišima, a  naši prijatelji nam služe kao rame za plakanje. Međutim ubrzo shvatimo da to nije dovoljno, i da želimo da uradimo nešto drugačije kako bi se osjećali bolje.

To je jedna sasvim prirodna stvar jer prolazimo kroz period u kojem nastojimo da se naviknemo na situaciju u kojoj se nalazimo, a nekada možemo da se odlučimo tako što ćemo promjeniti frizuru. Tada bi ipak trebali biti oprezni, jer to može biti samo ispravan potez ukoliko to radimo radi sebe, a ne ako razmišljamo o pomirenju sa bivšim ili bivšom.

U nastavku možete saznati zašto.

1. Riječ psihologa

Ako se desi raskid odlazak kod frizera ima drugačije značenje, jer smo jedna vrata za sobom zatvorili. Tada nam se javlja potreba za nekim novim izgledom, kao neki početak iznova. Međutim, prvo je bitno napustiti partnera ili prihvatiti da nas je sigurno ostavio, pa tek tada možemo razmišljati o promjeni frizure. Nikako drugačije.

2. Odlučite šta želite od ove promjene

Važno je znati da će naš svakodnevni život biti dosta drugačiiji, i da skoro ništa neće biti isto. Bitno je da se pomirimo sa tim i da krenemo dalje sa životom. Uvijek možemo promjeniti  frizuru, skratiti joj dužinu, ofarbati se u drugu boju ili odlučiti se za neku radikalnu promjenu. U nekim trenutcima je samo jedan pogled u ogledalo i novi izgled potreban da nam donesu željenu promjenu koja je vidljiva kako spolja, tako i iznutra. Kako piše italijanska Grazia, ako samo skratimo krajeve, nećemo postići efekat koji želimo.

Ostatak teksta možete pročitati OVDJE.

Oglasi – Advertisement