“METAR MRČAJEVACA, AMERIKA CELA!” – ILIĆ SAGRADIO RAJ Digao sprat na staroj kući, a u centru sela jede u drumskoj kafani za 300 dinara!

0

Miroslav Ilić je jedan od najpoznatijih i najdugovječnijih pjevača narodne muzike u Srbiji koji iza sebe ima karijeru koja traje preko pet decenija. On je uvijek isticao koliko je ponosan na svoje rodno selo i baš zbog toga su ga prozvali Slavujem iz Mrčajevaca.

Dugo su ga i njegovi fanovi ali i većina kolega smatrali najvećim gospodinom na estradi ali je taj ugled pomalo ukaljan posljednjih nekoliko godina od kada se vodi sudski spor u kojme njegova bivša ljubavnica traži da on prizna svog vanbračnog sina Devona što Miroslav uporno izbjegava i mnogi smatraju da bi trebao da da svoj DNK uzorak na analizu i da ako mu je otac treba i da prizna Devona.

Jedan od nJEgovih najvećih hitova je pjesma koja ima stih “Nemam krila da poletim na livade da ti sletim, selo maleno, cveće šareno. Amerika, Amerika zemlja velika, ali metar moga sela, Amerika cela“, i on sam je priznao kako je ona autobiografska i da svoje selo ne bi mijenjao ni za jedno drugo mjesto na svijetu. Selo Mrčajevci se nalazi u opštini Čačak a novinarska ekipa Kurira ga je posjetila prije nekoliko godina i saznala od mještana da svi redom Miroslava doživljavaju kao svog, i čovjeka koji je skroman i veliki domaćin.

Tvrde da ga slava i popularnost nisu promijenili i da voli da pomaže drugim ljudima. On je od svog imanja napravio pravi mali raj a staru poordičnu kuću je obnovio i podigao još jedna sprat. U dvorištu senalazi i bazen za njegove unuke ali  i roštilj. Ipka Miroslav je u selu redovna mušterija u kafani koja se nalazi u centru i tu svaki dan ruča ako njegova supruga nije sa njim. Jede kuhanu hranu, ćufte, grašak, buraniju i slično a cijena ovih jela je od 200 do 300 dinara.