MAMA MISLIM DA IMAM SRČANI UDAR, UMREĆU: Mlada devojka preminula nakon 4 infarkta, majka u šoku UPOZORILA SVE na ove simptome!

0

U cijelom svijetu je najčešći uzrok smrti upravo srčani ili moždani udar a posebno je zabrinjavajuće što od njih umiru i mladi ljudi. Britanski The Sun je prenio priču o mladoj djevojci po imenu Džodi Mekkan koja je imala samo 22 godine kada je preminula usljed srčanog udara.

Njena majka je ispričala kako je Džodi otišla u bolnicu zbog pankreatitisa ali je prije toga bila potpuno zdrava. Ona je nakon dva dana pozvala i rekla joj kako misli da ima srčani udar a sljedećeg dana je medicinsko soblje pronašlo kako leži licem na dole u svom bolničkom krevetu bez svijesti. Oni su je odmah prebacili na odjel intenzivne njege i priključili na respirator a ustanovljeno je da je stvarno imala srčani udar koji se ponovio još 4 puta u narednih nekoliko dana usljed čega je jadna djevojka i preminula.

Njena majka je ispričala i kako je njena kćerka koja i sama ima sina starog četiri godine bila zdrava i spremala se da pohađa obuku za medicinske sestre kada se odjednom razboljela. Kada je dobila napad bolova primili su je u bolnicu poood dijagnozom akutnog pankreatitisa a ona je dva dana kasnije pozvala svoju majku i rekla joj da misli da je imala srčani udar. Majka joj je rekla da odmah pritisne dugme i pozove sestre.

Međuitm dvije sedmice poslije Džodi je preminula a njena prijateljica Skaj je organizovala i dobrotvornu akciju prikupljanja pomoći za organizaciju sahrane i poklon njenom sinu Frediju koji je ostao siroče. Iako nije jasno šta se desilo Džodi akutni pankreatitis može da dovede do komplikacija na srcu a njegovi simptomi su  mučnina (povraćanje), dijareja, loše varenje, visoka temperatura od 38 stepeni ili više (groznica), žutilo kože i očiju (žutica), osetljivost ili oticanje stomaka, ubrzan rad srca (tahikardija).