Malo ko zna da je baš ON bivši muž Ruške Jakić: Ostaćete u ČUDU kada vidite ko je u pitanju

0

Ruška Jakić ove godine je napunila čak 84 godine. Dugo godina se bavila javnim poslom, bila je voditeljica raznih emisija i programa, novinarka i urednica emisije ”Ljubav i moda” koja je prva asocijacija kada čujemo njeno ime i prezime. Rođena je u Beogradu gdje je i cijeli svoj život provela.

Za vrijeme bivše Jugoslavije, Ruška se prvi put pojavila u javnosti, a koliko joj je dobro išlo zanimanje, ostala je zanimljiva javnosti i dan danas. Ona je jedna od rijetkih koja je imala hrabrosti da javno priča o nekim tabu temama. Ljudi koji se sjećaju Ruške iz mlađih dana kažu da je Ruška tada važila za jednu od najljepših i najpoželjnijih djevojaka iz Beograda. Emisiju “Ljubav i moda” podigla je na viši nivo i evo skoro 30 godina se ova emisija može vidjeti na nekom od kanala na televiziji u Srbiji.

Također je vodila i druge emisije, a jedna od njih je “Draga Saveta” zajedno sa Dankom Novović i Brankom Vučković, na Prvoj TV. Također, mnogi je se sjećaju kada se pojavila u trećem dijelu filma “Mi nismo anđeli”, koji se zove “Rok en rol uzvraća udarac”. Ali, njen primarni posao bilo je novinarstvo. Njena autorska emisija “Ljubav i moda” je krenula sa emitovajem 1992. godine na Pink televiziji. Ruška Jakić udavala se čak tri puta.

Njen brak sa glumcem Dejanom Đurovićem je bio prvi brak u koji je uplovila. U jednom intervjuu je otkrila da on nije imao hrabrosti da joj priđe, a da je kasnije kada su se upoznali shvatila da je on njena najveća ljubav. Od sva tri muža se razvela svojevremeno, ali je rekla da ih obožava isto kao što i oni obožavaju nju, te vjeruje da će u skorije vrijeme upoznati nekoga koji će upoznati Rušku do srži.