MALO KO JE OVO ZNAO – OVAJ GLUMAC JE BIO PRVA LJUBAV SEKE SABLIĆ: Voleli se nakon Akademije, gubila je glavu za NJIM!

0

Jelisaveta Seka Sablić je sasvim sigurno jedna od najboljih i najpoznatijih glumica na ovim prostorima a njen talenat je neupitan i pokazala ga je u bezbroj uloga koje je ostvarila u domaćim filmovima i  serijama.

Ona je svoju glumačku karijeru započela prije više od peedeset godina i dan danas je omiljena glumica širom bivše Jugoslavije a iako je već u godinama i dalje aktivno nastupa u pozorištu, ali i glumi u serijama a vrlo često je i gost u zabavnim emisijama gdje svojim britkom smislom za humor nasmijava mnoge do suza.

Malo ko zna da je ona u svojoj mladosti a nakon što su završili oboje glumačku akademiju bila u vezi sa Božidarem Stošićem koaj nije trajala duog ali je bila strasna. Njih dvoje su i nakon raskida ostali u dobrim odnosima a Seka je uvijek o njemu imala samo riječi hvale. Božudar Bole Stošić je preminuo prije 4 godine nakon duge i teške bolesti a svoju karijeru je počeo u dječijoj emisiji Hiljadu zašto gdje je glumio Boleta iz bureta.

Zadnju ulogu je ostvario u pozorištu na Terazijama u mjuziklu Fantom iz opere. I sama Seka je jednom ispričala kako su djeca obožavala Boleta iz bureta i on je tada bio njihov heroj i zvijezda. U današnje vrijeme takvih emisjija za djecu a ni heroja nema što je po njenom mišljenju velika šteta. Bole je cijeli svoj život bio posvećen glumi i Seka je bila shrvana kada je saznala za njegovu smrt. Rekla je da su godinama zajedno nastupali u pozorištu a da nije ni znala da je bolestan.

Preporučujemo