Umjetnost dolazi u mnogo oblika, bilo da se radi o muziciranju, pisanju, snimanju filmova, glumi, dizajniranju i mnogim drugim formama. Najčešće pratimo umjetnike u jednom polju i skeptični smo kad se bave nekim drugim oblikom umjetnosti, npr. kada pjevač odluči da postane glumac ili obratno. Srećom, kod nekih to pali.

Mnogi su se takvi pojavili i na ovim prostorima te nikad nećemo zaboraviti njihove pokušaje i uspjehe da se bave raznim oblicima umjetnosti. Jedna od modernih glumica koja također ima dvojni talenat je i slavna Jelena Gavrilović koja je nedavno progovorila i o tome kako se osjeća povodom svog pjevačkog umijeća. Ona zapravo jako dobro pjeva i nedavno je otkrila da ima veliku ljubav prema muzici i da se voli time baviti. Zvali su je da pjeva u revijalnom dijelu manifestacije Beogradsko proleće gdje je odlučila da pokaže svoje vokalne sposobnosti ostatku svijeta i drago joj je što je prihvatila.

Kaže da joj je bilo jako drago što može da dijeli binu sa drugim talentovanim vokalima kao što su Ivana Vladović, Stefan Zdravković, Dušan Svilar i mnogi drugi. Kad su je upitali da li više voli glumiti i pjevati, napravila je zanimljivu usporedbu – gluma joj dođe kao muž, muzika kao ljubavnik.

Nakon ove šale koju su neki čak uspjeli pogrešno protumačiti, ona je pojasnila da joj je gluma glavna aktivnost, ali da joj je muzika ustvari hobi. Dodala je da obožava muziku i da će se time baviti sve dok joj je zabavno, ali nema namjeru da se ozbiljno prestrojava u tu disciplinu.

 

 

 

Preporučujemo