Novo Savjeti

Male tajne holivudskih šminkera: Uz ova 4 trika imat ćete savršen ten

Slavni holivudski šminkeri su podijelili svoje male tajne, da bi moglo do savršenog tena doći vrlo lako. U samo četiri koraka vaše lice će izgledati bolje nego ikad. Ako budete pratile ove korake njege i šminkanja, više nikad nećete izaći iz kuće nezadovoljne svjim izgledom.

Hidratacija prije svega

Da bi vam ten bio blistav, neophodna je hidratacija, kako spolja tako i iznutra. Trudite se da unosite dovoljne količine vode svakog dana, ali i koristite kreme koje će joj obezbijediti dovoljnu vlažnost. Kada je lice dovoljno nahranjeno i šminka će mnogo ljepše da izgleda.

Morate znati da je zabluda da je potrebno kupovati skupe kreme. Bilo koja koja ima namjenu hidriranja će dobro odraditi svoj posao.

Priprema lica je pola posla

Nanošenje primera preskaču mnoge dame, a to je ustvari vrlo važan korak. Ovi proizvodi će prikriti sve manje nesavršenosti, smanjiti pore i učiniti kožu mekšom. Poslije nanošenja primera manja je vjerovatnoća da će se puder nakupljati i ulaziti u pore.

Nikad ne preskačite rumenilo

Rumenila su svakoj ženi najbolji saveznik, tako da ih ne treba preskakati. Ono će licu dati svježinu, odmoran i blistav izgled.

Iako zvuči malo nelogično, ali šminkeri savjetuju da nanesete malu količinu rumenila nakon primera, i prije tečnog pudera. Tako ćete, kažu, dobiti zdrav i prirodni izgled.

Hajlajter neka bude dio svakodnevnog šminkanja

Malo sjaja iznad jagodica će dodatno osvježiti ten te će učiniti da koža izgleda zdravo i bez i jedne jedine mane. Kada su dnevne varijante u pitanju, nemojte pretjerivati mala količina će biti dovoljna.

Oglasi – Advertisement