“MAJKO IZDAO SAM SEBE”! Novak se požalio Dijani, PRELOMNI TRENUTAK U ŽIVOTU NAJVEĆEG TENISERA SVIH VREMENA!

0

Od svih svjetskih tenisera, za ove prostore je najvažniji svjetski šampion Novak Đoković iz Srbije koji se u kasnim tridesetim još uvijek bori na terenu s mlađim licima tenisa. Mnogi prate njegov privatni život sa suprugom Jelenom jer oni pokušavaju da se liječe alternativnom medicinom i jedu vegansku ishranu, a za to ga mnogi kritikuju.

Njegova majka Dijana je nedavno bila u emisiji “Dok anđeli spavaju” i mnogi su saznali puno o njenom najstarijem sinu Novaku i njegovom životu, te o njegovom djetinjstvu i odgoju. Ona kaže da Novak i Jelena svoju djecu odgajaju na svoj način i da je to uredu. Tvrdi da je Novak neko ko ne vjeruje medicini, već se okreće alternativnim metodama liječenja, iako je dokazano da je standardna medicina daleko djelotvornija. Novak je navodno rekao majci kako je izdao sebe kad je operisao ruku, a ona je rekla da je to morao da učini da bi nastavio igrati.

Iako ima novca da čita koliko god želi o alternativnoj medicini i da isprobava šta god ga interesuje kako bi živio zdravo, a dio toga uključuje i vegansku ishranu kojom je dokazao da proteine može dobiti i bez konzumacije mesa. Ona brani njegov način života i podržava ga.

Smatra da su južnoslavenski narodi previše navikli na tradicionalnu ishranu koja je najviše zasnovana na mesu i velikim porcijama hrane, a kaže da je Novak iznova svaki put dokazao da se veganskom ishranom može puno postići i živjeti znatno zdravije nego što prosječna osoba s ovih prostora živi. Šta vi mislite o ovome?

 

Preporučujemo