Maja je SAMOHRANA MAJKA, NAŠTANCALA 11 DJECE: Porodica živi u bijedi i sirotinji – “Sad moliš za pare, a dok si širila noge bilo ti je super”

0

Danas Vam prenosimo životnu priču žene koja živi na selu Vrdila koje se nalazi nedaleko od mjesta Kraljeva. Žena se zove Maja Kovačević, a mnogi su i čuli za nju uz pomoću interneta, jer se u zadnje vrijeme govori često o njenom životu. Majin život bi se mogao opisati kao niz ciklusa koji se redaju na ovaj način: trudnoća, porod, dojenje, odgajanje. Ona je taj ciklus već napravila 11 puta jer ima toliko djece. Priznala je da joj je uvijek velika želja bila da ima veliku porodicu. Svu djecu je dobila u braku sa jednim muškarcem, i sva su djeca živa i zdrava, ali njen muž Ranko je iznenada umro, tako da je Maja postala samohrana majka sa 11. djece, osam dječaka i tri djevojčice

Svi oni žive zajedno u jednoj kući koja je dosta stara i nema ni vode u njoj. Od države nemaju nikakvu pomoć, ali ako ekada i šta dobiju to je veoma malo. Ipak, unatoč neimaštini, njihovi odnosi u porodici su veoma dobri, i svako od njih se trudi da na svoj način doprinese porodici. Majin najstariji sin, koji se zove Miloš, obavlja kućne poslove i teže fizičke poput cijepanja drva. Ostala djeca rade koliko i šta mogu.

Novinari su odlučili da naprave prilog o ovoj porodici i kako prolazi jedan njihov dan. Maja je ta koja prva ustaje oko 6 ujutro, a zatim ide da budi svoju djecu. Tada kreće jutarnja galama i gužva, a nije lako kada 11 glasova u isto vrijeme dozivaju mamu. Maja je prvo dijete dobila sa 25 godina, a najstarija joj je kćerka Milica.

Nakon toga su na svijet počeli dolaziti dječaci. Svi oni žive u veoma lošim uslovima, računi se samo gomilaju. Ova se priča pojavila i na društvenoj mreži, a mnogi su imali veoma ružne komentare na ovu samohranu majku koja se svim snagama bori za svoju djecu.

 

Preporučujemo