LJUBA ALIČIĆ POKAZAO ŽENU, PRAVA LEPOTICA: “JA SAM NJU IZ ŠKOLE UKRAO, IMALA JE SAMO 12 GODINA – ŽELJANA JE DOBRA I POŠTENA ŽENA IMAO SAM VELIKU SREĆU”

0

U vrijeme bivše Jugoslavije nikome nije palo na pamet da bude pjevač jer su postojali neki osnovni uslovi koji su se morali ispuniti. Naime, postojala je komisija koja je odlučivala o tome da li neko ima talenta i da li zna pjevati.

Neki od pjevača iz tog vremena su i dan danas aktivni, a jedan od njih je i Ljuba Aličić koji je poznat po tome da zna da napravi jako dobru atmosferu na svojim nastupima i stalno ga nagažuju za privatne proslave. Kao dječak je imao problema sa svojim ocem koji ga je često tukao. Napustio je školu kada je imao samo 12 godina i počeo sam zarađivati za život, pjevajući po svadbama.

Prvu ploču je snimio sa 16 godina pod nazivom Pruži mi ruku prijatelju moj. Prvi brak je sklopio kada je imao samo 20 godina i tada je dobio sina Dejana, međutim njegova ljubav je supruga Željana koju je upoznao dok je još bila dijete. Sa njom je i dan danas u braku i imaju dva sina. Ljuba nikada nije imao skandale, uvijek je bio porodični čovjek. 

Preporučujemo