Novo

Lijepa vijest: U Srbiji izliječen prvi pacijent od korona virusa!

U Republici Srbiji je od 18 sati 13. marta 2020. godine ukupno registrovano 35 potvrđenih slučajeva COVID 19 ili korona virusa.

-Sa Klinike za infektivne bolesti Kliničkog centra Vojvodine, jedan pacijent je otpušten na kućno liječenje, zbog toga što su testovi pokazali da je negativan na korona virus, a njegovo zdravstveno stanje će se još uvijek pratiti – ovo je izjavila za RTV Vojvodine, direktorica Kliničkog centra Vojvodine, Edita Stokić.

Pacijent koji je pušten na kućno liječenje, je bio zaražen korona virusom te boravio je na Klinici za infektivne bolesti KCV. Nakon ponovnog testiranja potvrđeno je da pacijent više nije zaražen i da je izliječen, i zbog toga je i otpušten sa Klinike.

Prije podne, došao je novi pacijenta iz Opšte Bolnice u Kikindi. To je drugi pacijent zaražen Kovidom – 19 ili korona virusom iz tog banatskog mesta.

-Trenutno u Kliničkom centru Vojvodine se liječe četiri pacijenta koja su oboljela od korona virusa. Od ta četiri pacijenta jedan je u teškom opštem stanju te zahtjeva mehaničku ventilaciju. Svi pacijenti su hemodinamski stabilni, njihovo zdravstveno stanje prati se kontstantno tokom 24 sata od strane multidisciplinarnog tima doktora Kliničkog centra Vojvodine. Adekvatno liječenje ovih pacijenata sprovodi se u novoizgrađenoj Intenzivnoj jedinici Infektivne Klinike Kliničkog centra Vojvodine, koja je osposobljena i ujedno opremljena najmodernijom opremom. Klinički centar Vojvodine je blagovremeno obezbijedio dovoljne količine materijala, svih medicinskih lijekova i pratećih sredstava kao i zaštitne opreme koja je potrebna za zaštitu kako zdravstvenih radnika tako i pacijenata koji dolaze u ovu zdravstvenu ustanovu – izjavila je za RTV Edita Stokić.

Oglasi – Advertisement