Novo

Lijekovi neće ubiti koronu, ali ovo hoće: Oglasio se najbolji ljekar na Balkanu: Stigla najnovija saznanja o virusu, mogu vam spasiti život!

Epidemiolog iz Srbije Dr. Predrag Kon rekao je da će sunčeve uv zrake da ubiju korona virus.

Bliži se ljepše vrijeme, povodom toga če zltraljubičasto zračenje sunca stvoriti loše uslove za razvoj ili širenje virusa, to je prirodan tok razvoja epidemije. Virus poput korone spada u viruse koji utiču na raspiratorni sistem ljudi, i taj virus ne može dugo da se zadrži u čovjekovom organizmu, i korona virus nije otporan na toplo vrijeme.

Sreća jeste to što će u Srbiji ovih dana nastupiti ljepše vrijeme. Prirodno UV zračenje je dobro zato što svojim zračenjem ubija sve viruse koji se nalaze na površini. Sve što je dovoljno jeste da indeks zračenja bude umjere i tako virus neće imati velikog efekta. Ovaj period koji slijedi ima i druge pozitivne strane a to su da će ljudi provoditi više vremena na svježem zraku i mnogi će otvarati prozore.

UV zračenje će biti visočije od šesnaestog do dvadeset i prvog marta, i to je dovoljan vremenski period da se virusi eliminišu. Čak pet osoba se zarazilo ovim virusom radi istog razloga, i isto tako i dvije djevojke koje žive u beogradu, kod njih je virus prije otkriven. Danas je kako objavljuje ministarstvo zdravlja testirano sto i sedamnaest osoba u Institutu Torlak, i to do šest sati.

Ove osobe su bile sumnjive na korona virus i nakon testiranja koje je bilo sinoć, devet osoba je ostalo na kraju, od kojih je osam bilo negativno a jedna pozitivna na virus.

Oglasi – Advertisement