Novo Zdravlje

Lekari vam TO nikad neće reći: Imate li VI lošu naviku da mokrite dok se tuširate? EVO šta vam se dešava kad to radite(FOTO)

Danas govorimo o nekim jako lošim navikama koji ljudi rade, i koje jednostavno ne mogu iskorijeniti iz svojih života. Koliko puta ste se našli u situaciji da ste mokrili dok ste se tuširali? Da li vas je bilo stid da to priznate? Nemate se šta da brinete, čak 75% osoba koje se tušira se izmokri. 

Amonijak i mokraćna kiselina u mokraći spreča stvaranje gljivica na nogama. Ako pljujete u javnosti to je jako ružno za pogledati, ali je jako dobro i zdravo za čovjeka jer vam olakšava proces disanja ako ste prehlađeni. Žvakanje žvakaće gume? Ona vas oslobađa stresa i ostavlja vam nivo koncentracije na najvišem nivou. 

Vjerovali ili ne, odrasli čovjek u toku jednog dana ispusti u prosjeku između 13 i 16 puta gasove., Tokom sba se nakupi jako puno gasova u toku sna, tak oda je to sasvim normalna stvar. Grickanje noktiju nikako nije dobro, jer pojedete jako veliki broj bakterija ispod nokta.

Oglasi – Advertisement