LEČENJE KOPRIVOM JE ZAKON: Biljka za koju se veruje da može da ukloni bilo koju bolest! (RECEPT)

0

Iako se kod nas kopriva smatra korovom i ljudi je uklanjaju iz svojih bašti i dvorišta stariji znaju da se radi o ljekovitoj biljci koja pomaže kod velikog broja bolesti. Kopriva je rasprostranjena u cijelom svijetu a najviše je ima na zaraslim i nepristupačnim mjestima.

Njena biljka ima zelene listove u obliku srca koji su prekriveni dlačicama koje pri dodiru žare. Kod  nje je svaki dio ljekovit i cvijet i lišće  i stabljika kao i korijen i sjeme. Kopriva je od davnina korištena i kao hrana i kao lijek a poznato je da se koristila još u prvom vijeku protiv prehlade i za čišćenje organizma od toksina.

Vremenom se njena primjena proširivala pa je tako kroz istoriju korištena i kao diuretik i laksativ te odlično sredstvo za lečenje oteklina, nepravilne menstruacije, krvarenja, upale pluća, astme, bolesti slezene, gangrenoznih rana i mnogih drugih bolesti. Zabilježeno je da se u 17-om viejku koristila za liječenje kamenca u bubregu kod bolova u zglobovima ali i u slučajevima išijasa i gihta. U Rusiji je često koriste za liječenje jetre i žuči a u mnogim drugim kulturama je važna kod liječenja anemije i malaksalosti.

Po svom sastavu kopriva ima vlakna koja su jako slična onika kakve imaju konoplja i lan i zato ima i veliku primjenu i u tekstilnoj industriji. Kopriva u sebi sadrži diuretik i laksativ te odlično sredstvo za lečenje oteklina, nepravilne menstruacije, krvarenja, upale pluća, astme, bolesti slezene, gangrenoznih rana te mnogih drugih obolenja, ali i velike količine belančevine, masti, ugljikohidrate, flavonoide, tanin, klorofil, karoten, lecitin, fitosterol, acetilholin. Tu je i magnezij koji je jako bitan za naš organizam. Ostatak pročitajte ovdje.

Preporučujemo