KUPUJE KUĆE KOJE SU PRIPADALE PLEMIĆIMA, PRAVI ŠERPE OD ZLATA I DIJAMANATA: Ovako živi najbogatiji SRBIN – FILIP CEPTER!

0

Mnogi od vas su čuli a mnogi i imaju u svojim kućama Cepter posuđe koje nije nimalo jeftinoali je kvalitetno. Ipak malo ljudi zna da je suđe dobilo naziv po Filipu Cepteru koji važi za najbogatijeg srbina na svijetu a koji je rođen 1950. godine u Velikom Gradištu koje se nalazi kod Kozarske Dubice pod imenom Milan Janković.

Nakon završene srednje škole upisao je ekonomski fakultet u Beogradu a kada je imao 29 godina odlučio je da ode u Beč kako bi naučio njemački jezik. Međutim tamo je upoznao svoju sadašnju suprugu Madlenu i zajedno sa njom je radio kao akviziter za prodaju posuđa njemačke marke AMC. Nakon samo pola godine je postao jedan od direktora ove firme a nakon što je bračni par Janković u ovoj kompaniji proveo pet godina odlučili su da osnuju vlastitu firmu pa su u Lincu 1986. godine registrovali Cepter.

Njihov proizvodni pogon se nalazio u Milanu a zbog kvalitete svojih proizvoda jako brzo su postali poznati i traženi. Od 1996. godine kompanija počinje proizvoditi i medicinske aparate ali  i kozmetiku. Danas kompanija Cepter ima osam proizvodnih pogona sa preko 100 hiljada zaposlenih. Milan koji je svoje ime i prezime promijenio u Filip Cepter je nedavno odlučio da uđe u Ginisovu knjigu rekorda tako što će proizvesti najskuplju šerpu na svijetu a prema planu ona će biti ukrašena dijamantima i zlatom i nejna cijena na tržištu će biit oko dva miliona dolara.

On i njegova supruga se bave i dobrotvornim radom pa je tako Madlena osnovala i prvu privatnu operuu Srbiji koja se nalazi u Zemunu a u Beogradu je otvoren muzej Cepter u kojem se nalazi preko 350 umjetničkih djela. Ostatak pročitajte ovdje.

Preporučujemo