Hrvatski pjevač Mišo Kovač je u bivšoj državi bio jedan od njapopularnijih pjevača a mnoge je šokirao kada se razveo od svoje prve supruge zbog djevojke koja je imala samo 18 godina Anite Baturine koja je bila mis Jugoslavije. On je tada bio u braku sa Ljubicom i bio je puno stariji od Anite a njhovu ljubav su svi osuđivali, ali se njih dvoje nisu puno obazirali na govorkanja i dvije godine poslije su se vjenčali.

Dobili su dvoje djece sina Edija i kćerku Ivanu a živjeli su u Zagrbu u kojem su rijetko boravili jer su stalno putoali po svijetu. Svi su ih smatrali idealnom poordicom koja vodi miran život i tako je i bio dok se u devedestiim godinama nije desila tragedija koja će promijeniti njihove živote zauvijek. Njihov sin Edi je tada bio mlad momak koji se pridružio navijačkoj grupi fudbalskog tima Dinamo, Bed Blu Boyssima.

Anita je u jednom intervjuu ispričala kako joj se to nije nikako sviđalo i kako je rekla Miši da moraju uraditi sve da ga maknu od te grupe i da se on fokusira na učenje i školu. Međutim to im nije uspjelo a po njenom mišljenju je Mišo tada napravio veliku glupost jer je kupio pištolj i dao a Ediju jer je mislio da je dovoljno odgovoran a ona ga je molila da to ne radi.

Edi se od tog pištolja nije odvajao i stalno ga je nosio sa sobom a te kobne večeri u aprilu 1992. godine on je izašao iz kuće nije im se javljao cijeli dan i oboje su bili van sebe od brige. Nisu znali gdje bi mogao biti ni gjde da ga traže a onda im je zazvonio telefon u pola tri ujutro. Ostatak pročitajte ovdje.

Preporučujemo