KUPILA SAM SAKO U SECOND HAND RADNJI: Kada sam ga donela kući i videla PORUKU u džepu, sledila mi se krv u žilama!

0

Odjeća je potreba svih ljudi širom svijeta. Ona nas štiti od vanjskih uticaja, vremenskih neprilika i ne dozvoljava da nam se vide privatni dijelovi tijela koje samo neki smiju da vide. Međutim, modna industrija je postala strašno pohlepna i danas plaćamo ogromne pare za tzv. “brzu modu” koja je problematična.

Brza moda je kao i brza hrana – odjeća koja nije kvalitetna, ali zato prati najnovije trendove i masovno se proizvodi. Ova odjeća je nažalost i skupocjena, a takvu odjeću prodaju Zara, H&M, Bershka, New Yorker i sve njima slične prodavnice koje su i na našim prostorima zavladale zadnjih godina. Ekologija je također veliki upitnik kad je ova odjeća u pitanju, jer dosta ovih odjevnih artikala završi kao smeće na nekoj ilegalnoj deponiji ili u prirodi i to doprinosi uništavanju okoliša i pogoršavanju klimatskih promjena, a ove velike firme to ne zanima. Zato se mnogi danas okreću prodavnicama polovne odjeće.

Pijace i second hand prodavnice su mjesta gdje možete naći već nošenu ali često jako kvalitetnu odjeću po smiješnim cijenama. Nepojmljivo su jeftinije od svih gore navedenih prodavnica, a samo je potrebno da ih operete kod kuće i možete ih nositi kao da su nove, samo zavisi kakvi ste u pronalaženju.

Jedna žena se nije baš usrećila doduše, što se zna desiti. Naime, kupila je crveni komplet koji čine sako i pantalone, ali je pronašla poruku na kojoj piše “Želim da me sahranite u ovom kompletu”. Nju je ovo šokiralo kao i mnoge korisnike društvenih mreža koji su tu komentarisali da treba odmah da ga baci.