Novo

Krio se 25 godina u pećini: Kada su ga tamo pronašli, od nje je napravio nešto za šta nikada ne bi rekli da je moguće! (Video)

Putem interneta i društvenih mreža moguće je sve i svašta vidjeti. Možda nekad one ružne stvari prevladavaju, međutim postoje i one lijepe koje su zaista vrijedne divljenja.

Ljubitelji prirode i pjeska će biti oduševljeni pričom ovog čovjeka koji je iz čiste zabave krenuo u svoju misiju, a nije ni slutio da će izvršenje te misije trajati čak dvadeset i pet godina.

Ovo je čovjek koji je dvadeset pet godina proveo u pećini a koji mu je jedini vjerni pratitelj bio njegov pas. Nikada nikome nije rekao šta i gdje radi kako mu ne bi neko pokvario planove.

Njegovo ime je Ra Polet, a njegov hobi je klesanje zidova. S obzirom da se bavi ovakvim hobijem, svugdje je pokušavao naći mjesto koje bi zadovoljilo njegove potrebe. A kada ga je pronašao sve je, kako i sam kaže krenulo iz zabave.

Ovaj posao iz zabave se pretvorio u posao koji je trajao čak dvadeset pet godina. Nije ni sanjao da će mu ova vrsta hobija doprinijeti divljenje ljudi koji će imati veoma visoko mišljenje o njemu i njegovom radu.

Kada su procijenitelji izašli na teren, procijenili su da je vrijednost njegovog dijela nekoliko miliona dolara, što njemu nije prestavljalo neki značaj, s obzirom da mu je jedini cilj bio da ispuni svoju želje. Iako nije planirao da to sve traje toliko dugo, ispalo je, kako tvrdi i bolje nego što se ikada mogao nadati.. Ljubav prema ovom hobiju je pokazana na jedan prelijep način.

Sada, njegovo djelo oduzima dah svakome te ga smatraju jednim od najboljih radova koje je ikad iko napravio.

U nastavku možete vidjeti i video:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=21&v=drKIhz3EwAQ&feature=emb_title

Oglasi – Advertisement