KRAJ JE-GOTOVO! Amerika zapretila, Bosna, Srbija i Hrvatska će da GORI U PLAMENU ako se ovo desi…(FOTO)

0

Balkaan je od veki vekova bio mesto gde se uvek nešto kuhalo i to od davnih vremena. To je neksda bilo mesto suživota, gde se nikada nije gledalo na ime i prezime, što bi Josip Broz Tito rekao samo bratstvo i jedinstvo. Međutim, početkom krvavih 90 ih godina prošloga veka, sve se promenilo, i krenuli su da pušu neki totalno drugi veetrovi na ovim prostorima. 

Mnogi analitičari bi rekli da se u nekim drugim malo “pametnijim” državama na zapadu ovakvi ekcesi i veliki ratovi zaboravljali u rasponu 5 do 10 godinai krenulo bi se sa normalnim životom, ali kod nas to nije slučaj. Iako je prošlo preko 30 godina od velikih sukoba na Balkanu još uvek je to primarna priča kada se malo zagrebe ispod površine, i jednostavno se ne nazire kraj u celoj ovoj priči. 

Međutim, da stvarri budu još gore, u nekim delovima balkana još uvek tinja na nekim relacijama. U Bosni i Hercegovini je večiti “hladni rat” na relaciji 2 entiteta, Bosanskog i onog drugog Republika Srpska. Milorad Dodik je glavni u tom kolu koji je uvek aktuelan,a to je jedina zemlja u regiji koja ima 3 predsednika?! Šta onda reći za Srbiju? Oni imaju večiti problem sa Kosovom, i pitanje je samo dana kada će i tu da pukne. 

Prošle godine je bio veliki sastanak u Vašin gtonu, gde su morali biti prisutni svi predstavnici, a sam Donald Tramp je morao da reaguje i povuče neke smernice u celoj priči. Također imamo i tihi sukob na relaciji Albanija i Grčka koji se uvek prepiru oko granica na moru…

Preporučujemo