Kovčeg sa neba pao u dvorište jedne kuće: Zanemeli su kada su ga otvorili i odmah zvali policiju! (FOTO)

0

Jedan jako neobičan slučaj se desio na ostrvu Sardinija u Itlaiji prije godinu dana i dva mjeseca kada je na solarni panel jedne kuće pao kovčeg u kojem se nalazio kokain a policiji je trebalo dosta vremena da utvrdi koji je pilot vozio avion iz kojeg je kovčeg ispao.

U martu prošle godine su svi italijanski mediji pisali o tome kako je na Sardiniji pala kiša kokaina a kovčeg o kojem je riječ je u sebi imao oko osam i po kilograma ove droge koja je trebala da završi u gradiću Baratili San Pietro kao krajnjem odredištu. Međutim avion koji je krijumčario drogu je izveo jedan neuspješan manevar i kovčeg je tom prilikom ispao i pa na panel jedne kuće a njeni stanovnici su za medije rekli kakao su čuli jak udarac i otišli su da pogledaju o čemu se radi.

Nakon što su spazili kovčeg nisu ga dirali nego su odmah pozvali policiju koja je nakon svog dolaska otvorila kovčeg i pronašla kokain. Njegova vriejdnost na tržištu iznosi oko devet miliona eura. Pokrenuta je odmah istraga koja je utvrdila da je u to vrijeme nad ovim gradićem bio avion koji je poletio iz Rima i na dvadesetak minuta je nestao sa radara upravo u vrijeme kada je kovčeg pao na kuću jer je tada pravio krugove iznad ovog mjesta.

 

Prateći snimke sa nadzornih kamera i uz pomoć izjava svjedoka otkrili su da je avionom pilotirao mladić Frančesko Riko iz Rima star 28 godina koji je inače svojim avionom prevozio bogataše i koji je nakon toga uhapšen u luci Kaljari Elmas nakon što se vratio iz Njemačke.

Preporučujemo