Novo

Koronavirus ne može da preživi ljeto, a uništit će ga ova stvar: Stručnjaci otkrivaju šta sve nepogoduje širenju virusa! (Foto)

Sa pravom se mnogi pitaju da li će sa dolaskom toplijeg vremena i korona virus smanjiti širenje.

Ovo pitanje se posebno postavlja nakon izjave američkog predjsednika Donalda Trampa da će vrućina ubiti ovaj virus. Ovo isto pokazuju i tvrdnje dvojice doktora koji se zovu Jonas Nilsen i Džon Nikols. Doktor Nilsen je mišljenja da će koronavirus mnofo teže zarazidti ljude u toku ljeta, jer toplo vrijeme ustvari nije povoljno za ovaj virus. Samim time i prehlade su češće zimi jer hladnoća hrani membranu na nosu što svakako olakšava ulaz virusa u naše tijelo.

Prema određenim stručnjacima, korona virus je osjetljiv na toplotu i umjereno je stabilan na četiri stepena, može se godinama čuvati na temperaturi od minus 60 ali ako temeperatura poraste tako će i njegova opasnost da opada, međutim mora sa se dostigne odrđena temperatura tokom vremena da bi virus ustvari postao neaktivan.

Doktor Nikols se osvrnuo i na epidemiju koja se zvala SARS a koja se pojavila 2002. godine i potvrdio da su uslovi okoline kao što je vlažnost, temerpatura i sunčeva svjetlost jako bitna za sposobnost virusa da preživi i da tako inficira ljude.

Ovaj doktor izričito tvrdi da korona virus ne može izdržati da se razmnožava u roku ljeta i to da će pola ovog virusa umrijeti do ljeta, a ostatak u nastavku toplog vremena.

Prema sadašnjim podacima, od korona virusa se razboli svaka pesta osoba dok je broj oboljelih od obične gripe znantno veći. Prema statistikama iz Kine gotovo i da nema preminulih od ovog virusa ispod 60 godina starosti.

Oglasi – Advertisement