KONSTANTNO VAM JE ZAČEPLJEN NOS? EVO ŠTA VAM TIJELO POKUŠAVA REĆI, LJEKARI UPOZORAVAJU…

0

Začepljen nos koji curi je čest simptom prehlade i drugih oboljenja, ali je također jedan od onih dosadašnjih simptoma kojih jedva čekamo da se riješimo. Srećom u slučaju prehlade to jako brzo prođe.

Postoje ljudi koji imaju hronične probleme sa nosom i začepljen nos je česta pojeva u njihovom životu. Stručnjaci predlažu da se javite doktoru ukoliko imate problema sa nosom. U pitanju može biti rinitis, sinusitis, to vam može uticati na život. Ukoliko ne želite otići doktoru ili se bojite, prelažemo vam da zaobiđete liječenje na svoju ruku, tako što ćete kupiti neke preparate za nos.

Iako su ti preparati dobri kada ih koristite, ukoliko ne koristite one koji su specifični za vaš problem, rizikujete velika oštećenja nosne sluznice i onda stvarate još veći problem. Morate vjerovati doktoru, ipak su oni obučeni da prepoznaju vaše probleme i daju vam što bolje i bezbolnije rješenje. Tipični balkanski mentalitet je inače “mogu sam/a, ne treba mi doktor”, ali se ne trebatre igrati za zdravljem.

Preporučujemo