KONOBARICA POSTALA HEROJ NACIJE: Spasila dječaka kojeg su godinama zlostavljali roditelji! Evo i kako! (VIDEO)

0

Rijetki su trenuci kada možete da prepoznate zlostavljače. Ipak, jedna konobarica koja se zove Flavejn Karvaljo je postala pravi heroj nacije, kada je u lokalu u kojem inače radi spasila život dječaku koji ima samo 11 godina a koji jeb bio zlostavljan od strane svojih roditelja. I mada nije ništa ukazivalo na to, ona je tokom posla prišla stolu da uzme narudžbe ali je primijetila da roditelji ne naručuju hranu za svoje dijete, uz komentar da će” on jesti kod kuće”, te je tada shvatila da nešto nije kako treba. Počela je malo bolje da zagleda dječake i na njemu je vidjela podlive i ogrebotine po licu i rukama, te joj je sinula ideja da mu napiše poruku na papiru:

” Vidjela sam da ima veliku ogrebotinu između obrva. Nekoliko minuta kasnije, uočila sam i modrice kod oka, tako da sam posumnjala da nešto nije u redu” ispričala je ona, te je otkrila kako tu večer i nije trebala da radi, ali da je mijenjala svoga kolegu te je rekla još i ovo: ” Odlučila sam da napišem poruku “Da li ti treba pomoć” i stala sam iza njegovih roditelja, kako bi dječak mogao da mi odgovori. U početku je odmahivao glavom, da ne treba, a onda mi je dao znak da mu je ipak potrebna pomoć. Tada sam pozvala policiju i pitala ih za savjet – rekla je konobarica.

Policija je veoma brzo stigla u restoran i na kraju se saznalo da je ovaj dječak godinama bio zlostavljan od strane svojih roditelja, te da su ga kod kuće vezivali i ostavljali da visi naopačke. Prvi je uhapšen očuh od dječaka, a veoma brzo nakon njega i majka, kada je otkriveno da je dječakovo cijelo tijelo u modricama i da je neuhranjen jer su ga izgladnjivali, te je dječak zajedno sa svojom sestrom koja ima 4 godine odveden u socijalnu službu, gdje su rekli da je sreća da je ova konobarica reagirala na ovaj način, jer inače dječak ne bi poživio još dugo

 

Preporučujemo