Novo

Koliko često perete kosu? Frizer poznatih otkrio koliko puta je sasvim dovoljno!

Poznata frizerka i stilistkinja Džulijana Farel je rekla da nema storgih pravila iako je svačija kosa na svoj način drugačija, sigurno je peremo više nego što bi trebali.

Svakodnevno pranje kose može da izazove mngo više štete nego dobrote kako je rekao GQ. I umjesto pranja kose svaki dan on je rekao da svaki drugi ili treći dan bi bio sasvim dovljan za pranje kose. Ukoliko šampon stavljate svaki dan na kosu on može da isuši skalpei da nestanu njegova prirodna ulja.

što može da dovede do suhoće kose- kako je rekao Farel. Ukoliko vam je kosa oštećena onda je sedmično treba još rjeđe da perete. Kako navodi Pol Kusinelo koji je poznati stilista za Womens Health ukoliko je vaša suha ili oštećena od raznih preparata koje koristite, najbolje bi bilo da je perete dva puta sedmično.

Recept koji možete sami napraviti kako bi vaša kosa bila zdravija:
Žumanjke pomiješajte sa kašikom konjaka i jednom kašikom maslinovog ulja. Smjesu koju dobijete rasporedite po kosi i lagano je masirajte da uše u tjeme. Nakon toga kosu možete omotati sa plastičnom vrećicom, a nakon toga i peškirom. Žumanjak će vam pomoći kod: ispucalih vrhova, hranjenja kose, postizanje sjaja.

Ovo treba da ostavite na kosi trideset do šezdeset minuta, a nakon toga kosu treba da zapjenite šamponom i da isperete sa mlakom vodom. Na kraju stavite regenator i oduševite se sa prirodnim sjajem vaše kose. U radnjama se nalaze mnogi preparati za kosu ali sami znate da ono što pravite sami je sigurno zdravije i bolje za vas.

Oglasi – Advertisement