Ko je bila Ivana Tramp? Za sebe je do samog kraja govorila da je PRVA DAMA, živela je svaki dan kao da joj je poslednji!

0

Jutros je stigla vijest da je preminula prva supruga bivšeg predsjednika Amerika Donalda Trampa, Ivana, u svojoj 73-oj godini života a tim tužnim povodom se oglasio i sam Tramp koji je uputio dive riječi o svojoj bivšoj ženi.

Ivana je rođena u tadašnoj Čehoslovačkoj gdje je i započela karijeru foto modela. Nikada se nije zadovoljavala mrvicama i željela je da bude na vrhu i da bude najbolja u onome što radi. Do kraja svog života se oprobala i kao modni dizajner i u mnogim drugim poslovima a sebe je upravo zbog toga nazivala prvom damom iako to nikada nije bila jer je Tramp postao predsjednik kada je bio u braku sa Melanijom.

Ivana je do 1970. godine živjela u Kanadi a ond se preselila u Ameriku gdje je upoznala Trampa i udala se za njega 1977. Bili su zajedno sve do 1992. godine kada su obavijestili javnost da se razvode. Ona je nakon toga pokrenula svoju liniju odjeće i nakita koji su se prodavali samo u ekskluzivnim buticima širom svijeta. Sa Donaldom je dobila i djecu koju je vaspitavala jako rigorozno i konzervativno.

Iako se trudila da bude velika dama ona je bila i dosta prostodušna i uvijek je iznosila svoje mišljenje što je mnoge nerviralo. Ivanu su roditelji još od malih nogu vaspitavali tako da su razvijali njen takmičarski duh i govorili su joj da će je samo ambicija dovesti do velikih ciljeva u životu. Ispričala je tako jednom prilikom da je njen otac za kaznu zbog loše ocjene u školi zaposlio u fabrici cipela i tako je naučio o disciplini koja je potrebna da bi se uspjelo u životu. Ona je upisala i završila fakultet psihologije. Ostatak pročitajte ovdje.

Preporučujemo