Kladimo se da POJMA NEMATE čemu služe vratanca na veš mašini: Kad saznate, ODUŠEVIT ĆETE SE (Savjet)

0

U posljednjih par mjeseci mašina za veš je postala jedan od najkorištenijih uređaja, i to ne samo na Balkanu nego i u cijelom svijetu.

Sve je to zbog pandemije korona virusa. Domaćice svaki dan koriste veš mašinu i po par puta i stvari koje se nose van kuće, automatski peru poslije samo jednog korištenja. Zbog toga se mašine češče kvare, a majstori imaju sve više i više posla, samim tim i više zarade na svojim računima. Veliki je broj ljudi koji znaju samo uključiti mašinu i to je sve.

Ima i onih koji znaju samo za jednu temperaturu, dok ostalih desetak fukncija na glavnom tasteru i ne znaju šta znače. A šta je sa ostalih tastera i vratanaca koja imaju na veš mašini? Neka se nikad još nisu ni otvorila a ne zna se ni koja je njihova svrha uopšte.

Zato mi u ovom članku pišemo o baš takvim skrivenim detaljima na veš mašinama. Svaka mašina z sesnom donjem ćošku ima mala vratanca, za koja gotovo niko ne zna koju imaju funkciju.

Upravo iz tih vratanaca se nalaze krajnji odvodi za vodu, pa tako na tom mjestu možete pronaći sve ono što izgubite u toku pranja u veš mašini.

Vrlo često se na tom mjestu mogu pronaći čarape, sitne maramice, novčići i ostali manji detalji koji nestano nakon samog pranja. Međutim, prije nego što ovo uradite, ono što trebate uraditi jeste da postavite manju posudu, kantu ili lavor, prije nego što je otvorite, zbog toga što će iz nje izaći puno vode.

Preporučujemo