Novo Showbizz

Kladimo se da ne možete prepoznati srpsku pjevačicu: Nekada je ličila na dječaka, a danas žari i pali na estradi!

Snežana Babić Snek je definitivno devedesetih godina bila jedna od najljepših i najzgodnijih žena sa estrade.

Poslije odluke da se povuče sa malih ekrana njeno posljednje javno prikazivanje bilo je na emisiji “Tvoje lice zvuči poznato”.

“Ja nisam instant pjevač jer nisam rođena u instant vrijeme, moje pjesme su postale evergrin, a nema me u medijima jer ne želim da dajem legitimitet nekim ljudima”, izjavila je jednom prilikom Sneki.

Kako kaže, rado se prisjeća devedesetih godina kada je nastupala pred punim sportskim halama i domovima kulture.

“Sada rastu neka nova djeca i neka im je sa srećom. Kako kažu zvijezde, a meni su zvijezde tamo negdje preko okeana, mi smo estradni radnici”, kazala je pjevačica.

Ona se također požalila i na loš kvalitet današnjih pjesama pa je dodala.

“Ja sam završila nižu i srednju muzičku školu, što ima veze sa poznavanjem muzike. Kada pogledam kakve mi se pjesme nude, da platim, a to su vrlo velike cifre… Novaca nema nigdje, a sve što čitate nije istina, to je samo šminka”, rekla je Sneki.

Snežana je rođena u Pančevu, a u Beogradu je završila solo pjevanje u školi Josip Slavenski koju je pohađala zajedno sa elektrotehničkom školom Nikola Tesla.

Pošto je bila član operskog studija nastupala je širom Evrope.

Poslije pobjede u organizaciji Radio Beograda snimila je svoju prvu ploču 1988. godine a pjesma pod nazivom “Neka stari ko voleti ne zna” našla je svoje mjesto u fonoteki trajnih snimaka Radio Beograda.

Oglasi – Advertisement