KAŽU DA DRHTI PRED NJOM: Bivši Federerov trener otkrio PIKANTERIJE iz ljubavnog života slavnog tenisera

0

Poznati teniser iz Švicarske Rodžer Federer nedavno je u javnost podijelio vijest da će uskoro odigrati svoj zadnji turnir u tenisu. S obzirom na brojne uspjehe koje ovaj teniser ostavlja iza sebe, dugo godina svi su željeli da znaju o njegovom životu sve. Mnogi njegovu suprugu Mirku Federer smatraju jednom od uticajnijih žena, kako u Švicarskoj tako i u svijetu.

Mirka je rođena 1978. Godine, a njeno pravo ime je Miroslava Vavrincova. Tada je rođena u nekadašnjoj Čehoslovačkoj, a u Švicarsku je došla kada je napunila dvije godine. Počela je da se bavi tenisom kada je upoznala Martinu Navratilovu i tada joj se cijeli život mijenja iz korijena. Njena teniserska karijera je tek 2001. godine bila na samom vrhuncu kada je zauzela 76. Mjesto najboljih teniserki na cijelom svijetu. Već naredne godine, zbog teže povrede stopala, Mirka je bila primorana da napusti tenis kojim se dugo godina profesionalno bavila.

U tom periodu napuštanja tenisa, Mirka je imala samo 24 godine, a nakon operacija stopala, dugo vremena je mogla da se kreće jedino uz pomoć štaka. U tom periodu, njen sadašnji suprug bio joj je glavna podrška u tako teškim danima. Tih osam mjeseci tokom kojih se oporavljala od ove povrede, on je pomogao Mirki da vrati njen teniserski život nazad i to svojim pobjedama. Svaki put kada bi pobijedio, ona se osjećala kao da je ona pobijedila meč.

Poznato je svima da u njihovom braku Mirka vodi glavnu riječ, te svi smatraju da je upravo ona zabranila svom suprugu da igra na Australija openu. Mirka je od Federera starija četiri godine, a kada su se upoznali Mirka je bila vjerena za drugog muškarca koji je bio bogati sultan u Arabiji. Upoznali su se na Olimpijskim igrama 2000. Godine u Sidneju, te se odmah zaljubili jedno u drugo.