Novo

Kamere otkrile: Stavili kamere u školsku kuhinju a kada vidite šta tamo kuharice rade: Ostat ćete iznenađeni (Video)

Ova priča je nešto što se ne može vidjeti svaki dan.

Ovaj slučaj se desio u Japanu, u tamo je malo drugačiji pristup učenja djece a pogotovo oko važnih stvari u životu. A ono što ih uče najviše je da je poštovanje na prvom mjestu.

Oni uče djecu da imaju poštovanje baš prema svemu, kako prema roditeljima i ostalim ljudima, tako i prema hrani. Imaju sistem obrazovanja koji je za njih jako bitan a ovakav slučaj je stvarno poseban.

U jednoj školi koja je smještena u Japanu su stavili kamere i tada otkrili mnogo toga. Imaju običaj da kada se čas završi onda se djeca moraju zahvaliti profesoru na tome što im je podijelio znanje.

Kada završe obrok onda se moraju zahvaliti kuharicama i svim ljudima koji su učestvovali u spremnju njihove hrane. Iz ovoga se može zaključiti kako ovu djecu uče šta su prave vrijednosti u životu, i baš zbog ovoga je Japan jedna od država koja ima najbolje obrazovne sisteme u cijelom svijetu.

U videu koji je priložen ispod članka, vidjet ćete kako djeca smatraju da je obrok jedan jako važan dio perioda od 45 minuta koji smatraju edukacijom kao što je matematika ili bilo koji drugi predmet.

Sva djeca sjede za stolom i govore kako vole ručak sa veselim i nasmijanim licima. U svemu tome, pitali su jednu djevojčicu šta to ona nosi u svojoj torbi, pokzala im je par stvari koje ona nosi svaki dan. U torbi je imala salvetu koja joj treba za ručak, pribor za jelo, i na kraju i četkicu za zube koju bi koristila nakon obroka.

https://www.youtube.com/watch?v=hL5mKE4e4uU

Oglasi – Advertisement