Novo

Kakva vam je stolica? Jedan pogled na nju će otkriti sve o vašem zdravlju!

Stolica je nešto što nam može pokazati tačno kakvo je naše zdravlje i ako primjetite bilo kakve promjene. U tom trenutku ih ne biste trebali zanemariti.

U nastavku teksta možete pročitati koje promjene ne biste trebali zanemariti kada je u pitanju stolica, a nakon toga se obratite svom doktoru.

Puno o vašem zdravstvenom stanju može pokazati izgled vaše stolice. Zbog toga se ona analizira i daje se tačna dijagnoza.

Vodite računa da uvijek obratite pažnju na specifične promjene u stolici, a sve to kako biste na vrijeme prepoznali da nešto nije uredu, tako da na vrijeme počnete s liječenjem.

Prva stvar što nikada ne biste smjeli zanemariti je ako vidite krv u stolici. U tom trenutku to može ukazivati na neko krvarenje u vašem probavnom traktu, parazite ili u najgore slučaju na tumor. Ako krv primjetite, u što kraćem roku posjetite ljekara.

Kad dobijete proliv, to ukazuje na problem dehidracije. Morate shvatiti da ovo nije šala, jer može dovesti do velikih problema. Kad nešto nije u redu s vašim tijelom, prvi znak dobijete ako imate proliv, ali ako je to uobičajeno moguće je da od tijela dobijate znak da imate neki virus ili neki teži i veći problem.

Ako je vaša stolica žućkasta to je znak da imate problem sa žuči. Kada vam je stolica bjelkasta, to može ukazivati na cirozu, probleme sa gušteračom, pa čak možda i na hepatitis.

Kako bi održli vitalnost organizma, potrebno je da jedete zdravu hranu, sa puno voća i povrća kao i kuhanu hranu. Dnevno pijte bar dva litra tekućine kako bi tijelo ostalo hidratizirano.

Oglasi – Advertisement