Novo Savjeti

Kako očistiti pluća od sluzi i gnoja? Za 10 dana ćete disati punim plućima

 Preporuke koje su vezane za ovu pandemiju koja je uzrokovana korona virusom su postali naša svakodnevnica.

Svi se trude zaštititi na najbolji mogući način. Oni što svi preporučuju je jačanje imunog sistema i kapaciteta pluća jer virus prvo napada pluća. Zbog toga stručnjaci savjetuju da se zaborave sve dijete sad i da se malo prekrše i oni načini zdrave ishrane. Odnosno, pokušajte ubaciti u svoj organizam što više vitamina i minerala koji će vam biti potrebni kako bi se vaš organizam odbranio.

Kod prehlada, kihanja, kašljanja ili još ozbiljnije, teškog disanja, pravo je vrijeme za čišćenje pluća a to možete napraviti i bez upotrebe hemijskih sredstava. Sve što je potrebno je prokuhana voda, malo medicinskog joda i obična kuhinjska so.

U jednu šolju prokuhane vode dodajte jednu supenu kašiku soli i kap do dvije medicinskog joda te je nakon toga smjesa spremna za inhaliranje. Najbolje je da stavite peškir na glavu i udisati punim plućima na nos. Ako su sinusi problem može se koristiti stari narodni lijek a to je: zamijesiti malo meda sa kukuruznim brašnom i stavljati na čelo. Disat ćete poput novorođenčeta.

Ako vam je inhaliranje zahtjevan proces možete svako jutro u čašu vode dodati malo jabučnog octa i to popiti na gladan stomak. Na ovaj način ćete razgraditi sve gnojne nakupine u vašim plućima. Osim toga, efikasno je prokuhati vodu, ubaciti limun narezan na kriške, malo meda i popit ćete vrlo ukusan i ljekovit čaj. Pazite na mjere zaštite, i svakako perite ruke temeljito svaki dan više nego što ste ikada.

Oglasi – Advertisement