KADA ČUJETE POSLJEDNJE SILVANINE RIJEČI ZALEDIT ĆE VAM SE KRV U ŽILAMA… Predosjetila KRAJ! Zbog ove tragedije je plakala cijela Jugoslavija… (FOTO)

0

Prije 45 godina je preminula Silvana Armenulić, najveća zvijezda bivše Jugoslavije. Tačnije, ona je tragično nastradala u saobraćajnoj nesreći na autoputu Beograd-Niš, vraćajući se sa nastupa. U ovoj nesreći, život su izgubili i njena sestra Mirjana i violinista Rade Jašarević. Silvana je rođena kao Zilha Barjaktarević, a umjetničko ime je dobila po italijanskoj glumici.

Bila je udata za Radmila Armenulića sa kojim je dobila kćerku Gordanu. Pogađalo ju je to što se u medijima pisala neistina o njoj i što se o njenom privatnom životu javno pisalo. Jednom prilikom je rekla “Važno je pisati o profesiji, zašto da čačkate po tuđem privatnom životu”. U jednom intervjuu je izgovorila neke riječi koje naprosto lede krv u žilama. Četiri godine prije svoje smrti je izjavila da se jako plaši budućnosti: “Pesimista sam veliki. Bojim se života, budućnosti i onoga što će biti sutra. Strepim da li će ga uopšte biti”- rekla je ona 1972. godine.

Preporučujemo