Zdravlje

KAD SU VIDJELI RUKU OVE ŽENE LJEKARI SE UHVATILI ZA GLAVU: Pogledajte šta joj se desilo, OSTAT ĆETE BEZ RIJEČI! (FOTO)

Jedna djevojka po imenu Andrijana Srećković, koja je porijeklom iz Ljiga, pamtit će žetvu šljive do kraja svog života, kada joj je za samo nekoliko sati provedenih u voćnjaku preko sto trideset krpelja dospjelo na ruku.

“Kad smo došli kući, uočila sam sitne tačke na mojoj koži i shvatila da se radi o krpeljima. Sama sam ih izvadila, a nakon toga otišla sam liječniku. Liječnik je izvadio čak 103 od njih i rekao da nikad nije imala sličan slučaj. Kazao je da je dosad najveći broj krpelja koji je izvadio bio nekih tridesetak, dok je kod mene vidio tri puta više “, rekla je Andrijana Srećković za RINA.

Bila je u šumi šljiva zajedno sa svojom familijom, ali na njenu žalost, insekti su se priklonili njoj. Dosta ljudi joj je kroz osmijeh i šalu govorilo da je dobro što je barem na jedan način postigla rekord. Međutim, s tim se zapravo nije slagala, jer su medicinski radnici Doma zdravlja morali sanirati ubode krpelja koji su joj bili na rukama čitava dva sata.

“Kad je trebale dezinficirati rane jodom, nije se moglo pogoditi na svakom mjestu, pa je liječnik razmazao jod doslovno po cijelim rukama. Nadam se da će ova situacija kasnije proći bez ikakvih dodatnih komplikacija, ali da budem sigurna ja ću se testirati na lajmsku bolest, da imam čistu savjest” – rekla je Andrijana koja veliku zahvalnost duguje medicinskoj sestri i liječniku koji su radili u lokalnom zdravstvenom domu na strpljenju koji su imali.

Oglasi – Advertisement