U bivšoj državi je bilo jako puno popularnih pop i rok grupa i pjevača  a jedna od poznatijih je bila Novi fosili čiji se hitovi i danas slušaju. Oni malo stariji pamte da je pjevačica ove grupe prije Sanje Doležal bila Đurđica Barlović rodom iz Splita koja je od malih nogu znala da želi da bude pjevačica.

Ona je prvi nastup imala u svojoj 13-oj godini na jednom dječijem festivalu a 1974. godine se pojavljuje u tada najpopularnijoj zabavnoj emisiji Obraz uz obraz koju su vodili Milena Dravić i Dragan Nikolić i otpjevala je pjesmu Kad bi bio samo moj. Đurđica je pohađala srednju građevisnku školu ali je istovremeni učila da svira klavir i gitaru a nakon što je maturirala postala je pjevačica grupe Batali.

Nakon nekgo vremena se seli u Zagreb i pokušava da napravi solo karijeru a jednom prilikom je rekla da nikada ne bi otišla od kuće daje znala šta je čeka. Dvije godine nakon nastupa u emisiji Obraz uz obraz dobija ponudu da pjeva u Novim fosilima bendu koji se tek oformio i ubrzo postaju jedna od najpopularnijih grupa zahvaljujući albumu Da te ne volim na kojem se nalaze i hitovi poput naslovne pjesme ali i Sanjaj me i mnogi drugi.

Zadnji album koji je snimila sa Novim fosilima je bio onaj pod nazivom Za djecu i odrasle a nakon toga se povukla iz svijeta muzike da bi se posvetila svojoj porodici. Rajko Dujmić koji je bio vođa Novih fosila je rekao da je Đurđica otišla jer joj je porodica bila važnija od slave i da je bila rođena za to da bude supruga i majka ali je istovremeno bila i vrhunska pjevačica. Ostaatk pročitajte ovdje.

Preporučujemo