JUGOSLAVIJA BILA JE ZALJUBLJENA U DAMU RASKOŠNOG GLASA: Rat joj je uzeo dom, ali poklonio ljubav, a danas je JOŠ LEPŠA!

0

Mnogi od nas znaju koliko je rat koji je razorio Jugoslaviju uništio života i zavadio prijatelja, braće i drugih, i danas nažalost osjetimo negativne posljedice tog krvavog sukoba. Država koja je ubjedljivo najgore pogođena je Bosna i Hercegovina i danas vam otkrivamo jedan život i karijeru koje je to zadesilo.

Radi se o prelijepoj i nekada slavnoj pjevačici Jasni Gospić koju sigurno znate iz grupe Ambasadori, jer je ona otpjevala slavni hit “Dođi u pet do pet” prije nekih četrdeset i pet godina. Ona i danas izgleda prelijepo spram godina, ali je tokom rata otišla u drugu državu i ostala. U gimnaziju je išla sa nekim od najpoznatijih imena sarajevske pop i rock scene kao što su Mladen Vojičić Tifa, Saša Lošić i Mirko Srdić svima poznatiji kao Elvis J. Kurtović. Ona i njen brat Zoran su kao tinejdžeri započeli grupu Plima, ali je nju izvukao poziv u grupu Ambasadori.

Nakon par hitova, odlučila se za solo karijeru koja je puno obećavala, ali je sve to obustavljeno kad je tokom 1990-ih izgubila svoj dom jer je morala naći majki neki vid liječenja. Našla je što je tražila u Pragu u Češkoj i tamo je upoznala još jednog Sarajliju po imenu Dejan Sparavalo.

Dejan i ona danas imaju djecu i često nastupa na Balkanu, ali je izgubila dosta toga u tom ratu. Unatoč tome, čuva to dijete u sebi i čini se da je baš to tajna njenog mladolikog izgleda nakon toliko silnih godina života. Ukoliko želite saznati još o Jasni, kliknite ovdje.