JOŠ JEDAN “ZAKLJUČANI VIKEND” – Mjere koje je jučer donio Krizni štab NISU KONAČNE?! OVAKO će izgledati narednih 48 sati, a evo šta nas čeka poslije!

0

Krizni štab je jučer usvojio nove mjere koje će važiti od petka do ponedjeljka u 6 sati ujutru. Narednih 48 sati neće raditi ugostiteljski objekti, kao i prodavnice osim prodavnica prehrambenih djelanosti, apoteka i benzinskih pumpi. Ove mjere nisu konačne, ali je moguće pooštravanje mjera i radnim danima.

U odnosu na “lockdown” koji smo već imali, zatvaranje počinje od ponoći u petak. Stariji osnovci prelaze na online nastavu.

Ove blaže mjere su prijeflog premijerke Ane Brnabić, a kompletan spisak glasi ovako:

  1. Zatvaraju se svi ugostiteljski objekti, kafići, restorani i sve prodavnice osim onih prehrambenih djelatnosti,
  2. Zatvorit će se kozmetički saloni, kladionice, dječije igraonice i teretane,
  3. Zatvaraju se šalteri prodaje hrane, kao i šalteri prodaje kafe i pića u lokalima na šetalištima.

Ograničenje se neće odnositi na apoteke, ordinacije, laboratorije, stomatološke i veterinarske ordinacije. Radit će samostalni maloprodajni objekti gdje se kupovina vršila bez ulaska u objekat. Radit će objekti gdje se ne pružaju usluge koje ne zahtjevaju dugotrajno prisustvo gostiju, kao što su obućari, staklorezaca i krojačkih radnji.

Benzinske pumpe će samo raditi u obavljanju djelatnosti prodaje goriva. Ograničenje se ne odnosi na sportske objekte za pripremu i doržavanje registrovanih takmičenja u okviru nadležnih nacionalnih sportskih saveza.

više o ovome pročitajte ovdje.

Preporučujemo