Savjeti

Jezive greške koje svi pravimo: Ubrzat će vam starenje kože i stvoriti bore!

Svaka osoba na svijetu želi da izgleda što mlađe je moguće te se na razne načine trudi da to i postigne. Međutim, određene svakodnevne navike jako utiču na naše lice i kožu iako ih možda nismo ni svjesni.

1. Položaj u kome spavate: Kada spavate na stomaku vaša glave je okrenuta na stranu. To može dovesti do napetosti u vašem vratu i mišićima u ramenima. Pored tpga, tamni podočnjaci i otečeno lice je upravo posljedica ovog položaja.

2. Nemate naočale za sunce: Tajna zdrave kože je zapravo pravilna zaštita lica od sunca. Morate znati da je koža oko očiju jako tanka, a radi toga možete dobiti bore prilikom žmirenja. Zbog toga vam treba postati pravilo da nosite sunčane naočale pa čak i zimi kada je jako sunce.

3. Hrana i dugo tuširanje toplom vodom: Ukoliko žvačete samo na jednoj strani, tada će vam to dovesti do asimetrije lica jer će mišići na drugoj strani oslabiti. Osim toga, što se više tuširate toplom vodom, na taj način sve više uništavate gornje slojeve vaše kože zbog čega ona postaje suha i počinje se ljuštiti.

4. Korištenje klime ili pametnog telefona: Klima uređaj sam od sebe isušuje vazduh, zbog čega će dovesti da vam koža postane suha. U telefon većinom gledam sa spuštenom glavom, a to dovodi do mlitave kože i bora, upravo zbog toga izbjegavajte držati savijenu glavu sve vrijeme.

Ovo će vam pomoći da vaša koža duže vrijeme bude zategnuta i mladolika.

Oglasi – Advertisement