JEZIVA SUDBINA NAŠE POZNATE PEVAČICE: Vera umrla sama u STARAČKOM DOMU u suzama dozivajući POKOJNU ĆERKU (FOTO)

0

Svi znamo koliko smrt djeteta neke ljudi može da razori i emotivno i mentalno pa i fizički. Jednostavno je nepojmljivo da neko mora sahraniti svoje dijete jer se inače nadamo da će to biti obratno. Nekad život jednostavno ne pita – ili dođe do nesreće i bolesti ili ne dođe.

Vera Ivković je jedna od naših najpoznatijih narodnjačkih pjevačica koja je umrla prije 10 godina usamljena i tužna u staračkom domu u Rumi u 63. godini života. Imala je mnogo hitova poput “Šuška se, šuška” ili “Moj dragane” – hitovi koji se i danas pjevaju i obrađuju, a smrt kćerke je uništila. Njen muž Danilo je umro četiri godine prije njihove kćerke Maje koja je imala samo 27 godina a život joj je oduzela autoimuna bolest lupus. Dugo se borila da preživi, ali to nije na kraju uspjela da savlada i dočekala je smrt jako mlada što Vera nije preživjela.

Smrt muža je bio prvi udarac, ali smrt Maje je udarac od kojeg se nije mogla oporaviti i to je na kraju vremenom i ubilo. Doživjela je dva moždana udara i nakon par godina umrla 2012. u staračkom domu, iako ima i unučad od kojih je jedan unuk također pjevač.

Takmičio se na televiziji par puta i vidi se da ima bakin talenat, a nedavno se i on otvorio po pitanju ove cijele tragedije i smatra da je baš smrt Maje to što je razorilo Veru. Njena prijateljica je otkrila da je Vera bila vedra i pozitivna osoba koja je voljela da se smije, pa se jednom čak nasmijala pred Titom tokom nastupa.