JELENA ĐOKOVIĆ JEDE SAMO OVAJ SLATKIŠ: Nema šećer, a PREUKUSAN JE – sve sastojke već IMATE U KUĆI!

0

Široj javnosti je poznato da Jelena i Novak Đoković maksimalno izbjegavaju prerađenu hranu, pa je razumljivo da će umjesto toga izabrati prirodnu čokoladicu bez šećera, kojeg inače nastoje svakodnevno izbjegavati. Međutim, Jelena je jednom prilikom priznala da i sama voli spremiti po neku poslasticu i tom prilikom otkrila je recept za energetsku bombu koja ima drugačiji okus svaki put kad ih ponovo odluči spremiti, no jedna stvar ostaje nepromijenjena a to je da ne smije sadržavati šećer niti gluten.

Danas vam predstavljamo recept koji je inače objavila Jelena, kako je kazala, brz je i jednostavan a potrebna su vam samo četiri sastojka kako bi uživali u ovoj poslastici. Sastojci su veoma pristupačni i nije potrebna velika količina novca kako bismo obezbjedili pripremu za ovu poslasticu, u svom obraćanju Jelena je kazala da je potrebna 1 šalica indijskih oraščića (ili drugih vrsta orašastih plodova) zatim 8 zrelih datulja (ili suhih plodova), 2 žlice kakaovog praha i 2 žlice kokosovog ulja (ili maslaca od badema).

Po svojoj volji i nahođenju možete birati između raznih mlijeka koja ćete zatim kombinirati sa ostalim sastojcima ukoliko budete smatrali da je smjesa postala presuha. Ukoliko želite možete dodati med i proteinski prah, zobene pahuljice, kokos u prahu i banane.

Za spremanje potrebno je izmiksati sve navedene stvari u blenderu prije stvaranja jednolične mase. Zatim cijelu smjesu stavite u hladnjak, pa od smjese oblikujte kuglice koje zatim umotate u kakao ili kokos prah. Ove bombonice predstavljaju odličan izvor kalorija i prava su poslastica, sadrže dovoljno kvalitetne tvari a naročito ukoliko ste koristili nešto od suplemanata kao što je to proteinski prah. Da li ste se odlučili isprobati recept i šta mislite o njemu?

Preporučujemo