Novo Savjeti

Jednostavni trikovi u kućanstvu koji će vam olakšati život i učiniti kuću čistom!

U toku čišćenja svoje kuće sigurno ste se puno puta pitali postoji li brži način koji vam neće oduzeti baš cijeli dan.

Odgovor na vaše pitanje je potvrdan. Ako svaki dan odvojite pet do deset minuta za održavanje vaše kuće čistom, u danima kada je čistite cijelu, imat ćete mnogo manje posla, tako piše NBC News.

Mi vam donosimo šta trebate učiniti kako bi vam kućni poslovi oduzimali znatno manje vremena.

1. Odvojite prostoriju za skladište

Često se dešava da se stvari bacaju po ladicama i ormarima, jer se tu ne vide, ali se tako samo nagomilava nepotreban haos. Ako ste u mogućnosti, sve stvari koje vam nisu potrebne odložite u skladište namijenjeno njima, koje ćete organizovati onako kako vam odgovara. Ukoliko se svi ukućani budu pridržavali toga da nepotrebne stvari poslije korištenja stavljaju na svoje mjesto, imat ćete mnogo manje posla oko raspremanja.

2. Riješite se papira

Većina ljudi skuplja papire koji im nikada neće trebati u kući tako da vjerujemo da i vi imate puno nepotrebnih papira koje čuvate bez ikakvog razloga. Sve papire koji će vam možda nekada zatrebati možete skenirati i sačuvati u elektronskom obliku, te ih isprintati ukoliko vam budu potrebni. Na taj način ćete dobiti na prostoru, smanjiti nered, a na računaru ćete i lakše pronaći papir koji vam treba.

3. Pakete otvarajte blizu kante za otpatke

Svaki paket koji vam stigne otvorite blizu kante za otpatke te odmah zgužvajte i bacite papir ili karton u koji je paket bio upakovan.

Nastavak teksta možete pročitati na linku OVDJE.

Oglasi – Advertisement